Thursday, December 31, 2009

Renung sejenak..

"This is written by a non-muslim who i think is better than me"

Dear Tun,

1. For god sake, why you have to refer to Hindu statues. Are we Hindus that much of problem to you(or other Malaysians), for something Swiss did you need to refer to Hindu to prove your case.

2. Swiss stop minarets, so what is the big deal, here in Malaysia our Ex-Umno (or should I say the late Md.Zakaria) STOP (after MPK given written approval on the original plan) Klang-Hindus building their temple in Klang. You were the PM then. Only after we reduce the size to much smaller once the MPK allowed to build. Then they upgrade one of the masjid near this temple. (using public fund) to be taller and bigger then this temple. We did not cry and nothing exploded.

3. I like Islam teaching, because it's shows how to be GOOD. But you see the Muslim in Malaysia is not following the teaching of Islam. In Quran already stated clearly, "DO NOT TALK BAD OF OTHER RELIGION". You just search YuoTube, how many Muslim experts talk bad and make funny of Hindu. Still noting exploded.

4. In Malaysia, jet engine can get loss, screw driver can be purchase for Rm10K, new stadium can collapses in less then 1-year, gov-projects can have cost-run by billion. All this will be justified and STILL nothing exploded.

Dear, Tun, I can list 1000 of issues, but I rather not to talk to Muslim follows who "THINK" they are following Islam teaching. Islam does not allow corruption, but in Malaysia corruption is number 1. Today morning, one police man took Rm10 from me for not packing in correct place. Rm10 is the value of Islam teaching this guy had.

So, my Muslim friends, you are blessed within one of the well documentation teaching, please follow it. And slowly more and more will follow it.

You are letting other to take you for ride, when you stick to your path, other will sooner or latter follow you.


Happy New Year.


What a shame..To be teach about our religion by non-muslims..

Saturday, December 26, 2009

Masak bubur asyura...

Well, dis time my taman perumahan telah meng'organize' majlis masak bubur asyura secara gotong royong..Act i supposed to jon d grup by d morning, tp..hehe..sape yang nak bangun awal kan..kami buat 2 kawah n 2 jenis bubur..satu yang standard orang lain buat..n another one is yang ade spice..tapi bagi aku cam same je rase diorang..ni la sedikit sebanyak gmbar aku menyepai mase masak bubur..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thursday, December 24, 2009

New layout and happy holidae..

WHAT A RELIEF..PhotobucketAs the final of the final's final is finally over i (nut only me) cud grasp a breath in this not-so-relaxing-holiday..Despite the fact that our exam is over, there's still homework(Wth is dat haa??)Photobucket..Seems dat our sensei hav no intention AT ALL to let us lepak2 during d cuti..But as usual..homework is d last thing on the list 2 b done this hoooliday..Yay!..haha..(feel stupid writin' in english)..kya..kya.. Btw it is to make sure whether i still can/can't write in english..man..even pronouncing is gettin' worse..tu la abah suh bce newspaper..mlsPhotobucket..anyway this time i came up with a simpler layout which is basically consist of white n purple..Even no bg..heh..n d theme is 'nagato yuki' from 'the melancholy of haruhi suzumiya'..she's one of my fav character..(switch mode 2 malay la plak)...

Hmm..ape nak buat utk cuti kali ni??...so far..aku asyik bace komik jePhotobucket..xde mood nak cari bahan utk presentation..plus ade xtra kerja lak tu..kne wat design cover utk cover kinen bunshu (esay kenangan)..x tau la same ade aku punye akan di pilih sbg cover..tp i'll try ma best..(ckp mode in malay..tp ade jgk english)..Tapi cuti kali ni diharungi ngan perasaan x senang hati..tggu keputusan exam n dapat fly ke x..sungguh cuakPhotobucket..tp ape2 hal..same2 la kite doa agar 1 batch dapat melanjutkn pelajaran ke jepun..Amiin..Insyallah..

Saturday, November 14, 2009

There's still few days more...=)

Ahaha..pejam celik da nk abis cuti nih. Walaupun seminggu je, tp aku still rase x puas ati sebab nk rilex kt umah puas2 (shukadai nashi!!). Btw, memandang kan final sem 4 da dkat aku xley la nk maen2 guling2 lepak2 atas katil smbil tgk anime or gi lepak ngan raji n d gang ngabihkan duit kt mesin arcade...Ya Allah kau berikan la ku kekuatan utk menghadapi sem dan exam yg btul2 final ni..Kau berikan la kemudahan buat kami utk menghadapi saat2 akhir ni.. Amiin...Well, minna gambare yo!..

Wednesday, November 11, 2009

EJU dan cuti...

Aku rse ape yg budak AAJ rse sekarang adela same je sume. Cuti tanpa shukudai mmg la x prnah nk mimpi pun spnjang idup kt AAJ ni. Btw, mse EJU aritu mmg tensen la, soalan sume susah..tp xpe, kitorang still ade shuryo..da la..mls cite sal exam. nasib baik la iku n d gang organize BBQ mlm lps EJU tu, so ilang la tensen sambil knekan bear, raji n appuru..haha..ape lg nk cite ntah..tu je kot..k la..enjoy cuti korang..

Wednesday, September 23, 2009

大好きな初音ミクーちゃんへ。。aku bukan lolicon..wahaha

sape yg rse stres..dgr la lagu ni..ahaha..xde mksud kot..aku pun x pham..

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

Tip..tup..tip..tup..dah nak abis bulan September. Lame jugak aku ax update blog ni. Bukan ape..malas sgt nak taip. Ape ape pun aku nk ucapkan selamat Hari Raya la pade sume umat islam yg meraikan hari yang mulia ni. Aku pun terasa nk meluahkan berbuku-buku roti yg aku rse da brkulat pun tentang ape yg aku nk luahkn. (ape punye ayat daa..)..

Firstly, aku start ngan result kimatsu shiken aku...just as i thought, very bad.with 1 C and 1 B would make my result looks sucks. Anyway, what had past is olready past. Ape yg aku ley wat adela strive untuk EJU ngan shuryo shiken..

Secondly, Hari Raya bru2 ni membuatkan aku banyak sgt berfikir. Ape yg ayah aku kate mse dlm kete otw balik kuantan aritu membuatkan aku rase aku ni masih lg x matang.(dri segi mentaliti la..)..Ayah aku ade kate, org tue ni jarang tunjuk rase diorang hepi bile tgk anak2. Sbb tu ayah aku gagahkan jugak balik perak tgk nenek aku walaupun pnat nk balik sbb jauh. Ayah aku bukan ape, dlu mse muda2 jrg balik jguk arwah tok ngan nenek aku..so chotto koukai shita(regret)..lagi satu ayah aku ade ckp, walaupun parent kite lg banyak duit dari kite, cube la hulur walaupun skadar rm20..ni adela reality..mak aku ckp, walaupun scholar mak aku 4 kali ganda lg kurang dari aku sendiri, tp every month mak still mampu lg kasik rm20 kat mak mak aku utk duit belanja dapur..aku..ngabih utk diri sendiri je la...makin besar, rye makin x best la plak..ntah la..ke aku sorang je yg rse cmtu..aku pun x tahu..aku rse sbb byk sgt kot borang2 yg nk kena isi..ngan paspot ny lg..medikel cekap lg..shukudai(omwork) pun ade..bnde2 yg leceh tp penting ni buat rye aku jd serabut..

Thirdly, aku igt kn byk lg buku-buku yg aku nk luahkn..rupe2ny da abis..so smpai sini je la...kot..last but not least..slmat hari rye maaf zahir n batin..

p/s(jumpa aku huloq duet rye)




Tuesday, May 26, 2009

嫌だ。。。こうなっちゃったんだ。。

嫌だ!!!!!
(bencilah!!!!!!!!!)

Saturday, May 23, 2009

I fall...惚れた。。

To be frank..urgh..
what am i supposed to do larh...
fesbuk ny psal la ni...
huhuhu...
btw..ptg td aku main futsal..
happening jugak la....
lame x maen ngan mmbr AAJ..
sian tgk Jol..
sape suh x pakai spec..
back 2 d topic....
俺は誰かに惚れたんだ。。
助けてくれ。。誰かに。。。

Tuesday, May 19, 2009

jari ku almost patah...

uwaa..sakit..tu je aku ley ckp..bile mase maen futsal ngan membr skola hari tu, aku trpakse jd keeper(iya da!!)..tp disebabkn aku x pndai main bola nk wat cmne..so, aku melakukan tugas sebagai keeper goal yg agak cemerlang hari tu. Tp tgh syok2 tahan bola, ade satu bola ni laju sgt, aku x sempat tahan..kne jari kiri...phew..nak nangis aku..sakit..arghhh...so x ley taip byk2 hari ni..uuuuuuuuuuuu(T_T)

Sunday, May 10, 2009

(鏡を凝視しちゃダメだ。。その後後悔するからdont stare the mirror..cuz u'll regret it.

Wednesday, May 6, 2009

This is what we call 'like a frog under the coconut shell'..saje wat poyo...panas hati aku..

LELAKI MELAYU BERMASALAH???
Body: lagi, saya percaya kita semua harus bekerja kuat pada masa ini. Namun, saya berasa kecewa dengan sikap kaum lelaki Melayu di negara ini. Baru-baru ini, saya dan beberapa orang rakan perempuan melalui Stadium Hoki Jalan Pantai Bahru di Lembah Pantai.



Pada masa itu, ada sekumpulan pelajar lelaki sedang berehat di tepi pagar dengan hanya berseluar pendek dan tidak berbaju. Saya percaya mereka adalah pelajar sebuah sekolah menengah di Kuala Lumpur. Sudahlah tidak berpakaian dengan sopan, mereka tanpa segan silu bersiul dan cuba mengganggu kami. Entah apa agaknya di fikiran mereka. Mereka ingat lulusan luar negara seperti kami ini berminat hendak berkenalan dengan budak sekolah yang belum habis belajar seperti mereka.



Saya dan kawan-kawan sebenarnya sudah banyak kali diganggu lelaki-lelaki muda tidak bertamadun seperti ini dan berasa sangat sakit hati setiap kali diganggu seperti itu. Kadang-kadang, yang mengusik itu hanya berpakaian compang-camping dan kotor, berbau seperti sudah 10 tahun tidak mandi dan kelihatan seperti penagih dadah pun masih berani mengganggu anak gadis orang.



Pernah suatu ketika saya berada di Bangsar, saya nampak seorang lelaki berpakaian selekeh dengan rokok di tepi bibirnya mengganggu dua orang pelancong wanita berbangsa Inggeris yang hendak ke restoran mamak di situ. Dua pelancong wanita itu kelihatan takut, lalu beredar dari situ dengan segera. Barangkali niat mereka untuk mencuba makanan mamak, terbatal.






Saya berpendapat, sikap lelaki Melayu tidak berubah walau betapa maju pun negara kita. Mereka masih beranggapan wanita perlukan mereka dan mereka tidak peduli untuk memalukan diri sendiri dengan berperangai seperti itu. Banyak pelajar perempuan di universiti enggan bekerjasama dengan pelajar lelaki kerana mereka merasakan pelajar lelaki memang tidak boleh diharap. Walaupun mereka lulusan luar negara, kerap kali pelajar lelaki kaum lain jauh lebih baik daripada pelajar lelaki Melayu.



Diganggu

Saya menetap di luar negara selama dua tahun ketika belajar di sana dan dalam tempoh itu, saya tidak pernah diganggu walaupun berjalan seorang diri pada pukul 2 pagi pada malam Sabtu. Sebaik sahaja pulang ke Malaysia selama dua bulan ini, sudah ada tiga lelaki Melayu yang berperangai seperti sampah, bersiul dan mengganggu saya yang berjalan di pesiaran kaki di ibu kota. Setelah pulang dari luar negara, saya berpendapat lelaki-lelaki Inggeris lebih bersopan santun daripada lelaki Melayu, sekalipun kita selalu berpendapat mereka itu tidak bermoral. Saya tidak pernah disentuh walau seinci pun oleh lelaki-lelaki Inggeris.






Saya pernah menghadiri sebuah parti untuk mengumpul data kajian saya dan saya tidak dipaksa minum arak, sekalipun arak dihidangkan di parti itu. Setelah melihat sendiri budaya dan cara hidup bangsa Inggeris yang selalu kita katakan tidak bermoral, saya berpendapat sebenarnya mereka jauh lebih baik daripada lelaki Melayu. Golongan wanita tidak kira daripada bangsa apa pun, lebih selamat berada di kalangan lelaki Inggeris daripada bersama lelaki Melayu. Sekumpulan lelaki Inggeris pun tidak pernah menimbulkan sebarang gangguan. Tetapi kalau lelaki Melayu, seorang pun cukuplah untuk menimbulkan masalah.



Saya tidak faham mengapa lelaki Melayu mesti berkelakuan begitu buruk sekali. Fikirkanlah. Lelaki Melayu di Kuala Lumpur pun berperangai seperti ini, bagaimana di kampung-kampung? Budak-budak sekolah semuda 16 tahun sudah pandai mengusik anak gadis orang, bagaimana sikap mereka apabila dewasa kelak? Janganlah harap mereka akan berubah sendiri apabila dewasa kerana lelaki seperti mereka inilah yang akan mengabaikan keluarga mereka kelak.



Seorang ilmuwan pernah berkata; "Jika hendak tahu keadaan masyarakat pada zaman hadapan, lihatlah anak-anak muda hari ini.

" Jika perempuan boleh dilatih sejak kecil untuk menguruskan rumah tangga, kenapa tidak lelaki juga dilatih bertanggungjawab? Kerap kali kita mendengar golongan tua meleteri gadis-gadis muda, "Kalau tidak tahu masak macam mana nak kahwin?" Kenapa tidak katakan perkara yang sama kepada anak-anak lelaki? Kenapa tidak ada yang berkata, "Kalau perangai macam sampah, macam mana hendak kahwin?"

Saya hendak berterus-terang; saya sudah bosan dengan sikap lelaki Melayu yang terus-terusan menimbulkan masalah dan sentiasa juga enggan mengaku itu ialah masalah mereka. Malah, mereka tidak pun berasa malu mempertanggungjawabkan orang lain atas masalah mereka. Atas tujuan mewujudkan persekitaran yang lebih selesa untuk wanita supaya mereka bebas keluar masuk rumah mereka, saya mencadangkan agar lelaki-lelaki yang bersantai di tepi jalan yang mengusik anak-anak gadis didakwa atas kesalahan melakukan gangguan sosial. Mereka ini perlu diajar menghormati wanita. Wanita bukannya bodoh seperti dahulu.





yeke saye bodoh??ermmm..


Yang bodoh sekarang ini ialah lelaki Melayu, kerana tidak tahu memanfaatkan keadaan negara yang aman dan makmur ini. Barangkali saya bersikap terlalu cauvinis wanita. Tetapi saya percaya cauvinis wanita tidak akan wujud jika puncanya tidak ada. Fikirkanlah. Lelaki Melayu sudah semakin terpinggir.

Masihkah kita mahu berpeluk tubuh?

- AKMAL FAIRUZ, Victoria University of Wellington, New Zealand.



Petikan Berita Utusan


mungkin aku x brape update dgn latest news. Tp prkare cmni yg buat aku n mungkin kaum adam brase agak panas. Mungkin kt mate pompuan ni, hanye ade 'sampah' bg kalangan lelaki melayu dan 'emas' bg kalangan mat salleh. Kat mne2 pun dalam dunia ni still ade yg orang yg perangainy agak kureng dan juga sebaliknya. Tp aku x ley trime kenyataan yg lelaki melayu bermasalah. Kenyataan tu terlalu umum sehinggakan pompuan tu bley kate bapak dy sendiri pun bermasalah agaknya. Kalau la pompuan tu ade bf orang melayu..aku sagat kepale dy dgn treler tayar 20..tgk la..nk kate bodoh, blaja kt U..oversea plak tu. Tp otak kt lutut. Barangkali lg rendah dari lutut. Cube la kaji skit populasi kt Malaysia ni. Melayu ade 12 juta kot.. X kn la 12 juta tu sume ny sampah. Indon je da 500,000 orang. Nk sgt, pegi la kawin ngan mat salleh tu..Baka!!!!

Tuesday, May 5, 2009

akirameru ni kagiru ka "is give up is the best option?"

Who knows....God knows....
Being in 2year- student is not as easy as I think. Well, omotta yori mo, hontooooni taihen da...aah..da lupe english..ingat nak wat poyo..okey la..kite campur english bm ngan jepun..Sejak 2 menjak naik tahun 2 ni, banyak perkara berlaku yang hampir hampir buat aku give up. Tapi kan, bile fikir2 balik, layak ke aku nak give up senang2. Dengan harapan yang tinggi cam gunung fuji oleh parent aku, tambahan plak, dalam family, aku sorang je laki, layak ke aku nk give up?Few days ago, aku balik Melaka pi tengok anak sedare yg fes aku buat majlis cukur jambul. Then dalam tempoh aku bercuti tu, aku amik peluang borak ngan abah aku. So, abah aku tnye brape lame lagi kt AAJ. Aku cakap la lagi 1thun. Then klua plak soalan brpe lame kt Jepun, aku pun jawab 4thun. Ayah aku agak trkejut tp sempat lg cover keterkejutan beliau. Aku tw abah aku trkejut sbb 4 thun tu merupakn satu tempoh yg agak panjang. Anythin' could happen dlm mse 4 thun tu. Dan tu sedikit sebanyak meninggkalkn ke'shinpai'ian (kerisauan) dlam hati aku. Aku hnye ley tawakkal supaye xde ape2 yg berlaku yg bley memudaratkan diri aku n family aku sepanjang aku xde kat rumah.Aku tau, tugas anak lelaki yg sorang walaupun bkn sulung memang berat. Terlalu berat utk aku yg waktu sekarang ni utk pikul. Agama memang blajar waktu skolah tp utk ape???lepas Spm..Nauzubillah hi min zalik..Fikir2 balik aku memang still x layak nk pikul tanggungjawab trhadap mak aku, kakak2 aku ayah aku, isteri n anak (lmbt lg kot).Aku yg sekarang hnye tw ngabihkn duit JPA ngan parent (scholar x msuk lg)..Tp, smpai satu mse semua kewajipan tu aku kne laksanakn sbg seorang anak dan seorang islam..LAYAK KE AKU NK GIVE UP????


video

Monday, April 27, 2009

mampukah aku...出来るのかい??

uhuh..disebabkan kesibukn kt aaj ni..x trbukak aku blog ni...biarpun x ramai follower..pja-chan ade tnye aku suh aku update blog....so aku gagah la jugak nak post baru...tp mlm ni xde cite hantu..sebab sok ade tsuishi(re-test)so aku kne stdy balik paper test ari tuh..sememangny ninensei hampir2 mmbuatkan aku putus asa...oleh kerana tsuishi yg memenuhi jadual harian yg semamangny padat nih...tp mse kelas dokkai(pemahaman) td..aku trbace satu ayat..'諦めるのは最悪だ!!'meanin' putus ase adelah sgt teruk..so..pk2 balik..trlmbat la nk putus ase..so aku kuat kn semangat menemouhi tsuishi esok...gambaruzo!!!!..ooenshite ne..ore ni...esok cite hantu yg brtajuk 'sape budak td??'..brdasarkn cite2 yg aku dgr n x penah alami pun..ehehehe...tp aku xnk alami pun sbb aku takut...ahahaha

Monday, April 13, 2009

Bedtime story......

Alang2 aku still tak tido lagi, meh aku share cite2 yg aku pernah dengar sepanjang aku berskolah dulu...Ntah la..tetibe rase nk tulis sampaikan nk pegi tandas tadi pun kne bawak iPod..ahaha..

************************************************************

Alkisah, kat skola aku dulu..ade sorang budak yang boley dikatekan agak berani orangny dan merupakan seorang pengamal silat. Perkara ni terjadi mase aku form2 dulu2..Zaman mncari identiti la katekan..ntah ape2 ntah..By the way..back to story..adela pade satu malam tu budak ni tido dan brmimpi didatangi oleh sorang pompuan yg amatla cun dan pompuan ni telah mengatakan sesuatu yg membuatkn hidup budak ni agak kelam kabut sikit buat satu jangka waktu yg agak panjang jugak la..

"wahai budak, kau akan dianugerahi satu kelebihan yang boleh beri kebaikan dan juga kemudaraan kepada dirimu"..cm tu la bunyi dy...

Kemudian, budak tu terjage dari tido ny dan mendapati suasane kat sekeliling dy amat la menakutkan. 'Benda' yg tidak boleh dilihat oleh mata kasar telah memakukan mata budak tu sehingga payah dy nk tido balik. So dy tahan la sampai esok pagi dan dengan keadaan mengantuk+takut+n menangis2, budak tu pegi berjumpa cikgu kaunseling sambil di temani rakan ny..(yg pasti bukan aku la)

"x ape sy boley buat bile hijab awak trbukak..awak sabar dan bace doa byk2",ujar cikgu kaunseling yg membuatkn hati budak tu berderau..

Guru kauseling trsebut merupakan org yang agak brpengalaman dalam menangani hal2 sebegini dan kewujudan cikgu trsebut sedikit sebanyak meringankan masalah yg dihadapi budak tu.

Tapi 1 ke 2 thun kemudian (aku x brape igt) cikgu kaunseling tu telah dinaikkan pangkat dan brpindah dari sekolah ke sebuah universiti dan ditugaskan sebagai dekan(rsenye)..Pada mse tu, budak ni kembali berase takut dan menangis2 brjumpe ngan cikgu tadi menyatakan ketakutanny kalau cikgu tu pindah, ape yg akan trjadi pade budak ni. Namun cikgu tu tetap brpindah kerana itu merupakan impian ny..

Budak tu akur ngan keputusan cikgu tu dan meneruskan kehidupan ny di sekolah seperti biase tetapi kali ni, kemunculan 'benda' tu agak brkurangan dan menjadikan hidup budak ni lebih anzen(selamat).

Lama kelamaan, hijab budak ni kembali ditutup menjadikn hidupny lebih tenang dan selesa..

************************************************************

Ni adela sebahagian cerita dimane ketika budak ni nmpk 'bende' trsebut..

Ade satu ketika, waktu prep, muka budak ni merah sgt2 (sbb budak ni brkulit putih) sambil matenye merenung ke arah koridor library yg pada ketike itu suasane nye agak suram dek lampu kalimantang yg x berape nk menyala. Mse tu kelas budak ni di tgkat 3 dan kelas aku di tingkat 2 yg searas dengan library. Aku ade rse nk pegi ke bgunan lower form memandangkn saje nk g tgk adik2 yg sedang study(poyo..padahal nk suh g beli nasik lemak)..tp aku rse xnak plak sebab bhgian koridor library tu gelap semacam je.Kebetulan budak kelas aku g kelas budak ni dan mse tgh lepak2 dalam kelas aku, bdak kelas aku yg pegi kelas budak ni balik ke kelas aku dan cerita kat kwn2 aku yg budak ni nmpak separuh bdn tgh melayang2 depan koridor library. Berderau darah aku dengar cite tuh..Nsib baik x pegi..

Ade lagi satu waktu bile sorang kawan aku ni nk gi dating kat blok yg agal terpencil dimane di area bgunan itu trletak ny bengkel k.h bilik lukisan kejuruteraan, bilik pen. seni dll bilik lg..Kwn yg nk dating ni ajak la budak ni g teman supaya tak la takut sgt nnti. So on the way pegi kat tempat dating, budak ni rase x sedap ati....tp sebab member pnye psal, pegi jela. Sampai kat area dating tu, budak ni mcm kena belasah sebab tetibe je jatuh smbil ckp 'aduh'..kwn yg nk dating ni panik dan heret budak ni kua dari area dating tu..Kua dari kawasan tu, keadaan budak ni da jadi okey skit..

Still ade lagi tp aku x igt kerane aku x nk dgr bile kwan aku cite..nnti aku takut nk g toilet..ahaha(skola dulu la)

Next pnye cite..tggu la...


isnin = 月曜日。。普通の日だった。hari2 yg biase..

ahah..hari ni mmg payah nk bgun..yappari ne..daus ketuk pintu bilik pun aku x bls..ngantuk sgt yg amat..tp..aku bgun jgk la..tu pun da lmbt nk smyang subuh..jap ag aku tido balik smpai la area kul 8.15 aku bgun..n trus capai sterika kt bwh meja study n gosok kemeja nk p klas..
pas tu aku mndi cepat2 dgn hajat nak br8fes kat shokudo(cafe) tp last2 lambat jugak..sempat beli sandwich je..smbil makan sandwich aku jalan cepat2 gi kelas agar aku x lambat masuk kelas endo sensei yg memang cun gile dan sangat la baik..setakat nih x pernah lagi tgk dy marah student..sepanjang 2 minggu lebih ni aku jarang tido dalam kelas bkn kerana takut sbb da naik 2nensei(pljr thun 2) tp sbb x nk miss tgk muke endo sensei..ahaha..well..this is my final week of heaven b4 entering the real life of aaj..aaj no seikatsu to ieba, maa..jigoku mitai da mon ne..(klw ckp psal life kat aaj..it's like hell)..tp seronok la...hari ni pun kelas cam biase..start kul 9 n abis kul 1.00 dgn kelas jamilah sensei sbg kelas terakhir hari ni..jamilah sensei lak x abis2 ngan lawak kyuuni(suddenly) beliau yg membuatkn nk pecah ank perut ni..ketawe cm org ilang akal..area kul 1.15 aku da sampai shokudo balik n beli nasik wat naik atas...lepas mkn sepatut ny ade kelas houko(x-tra) math tp memandangkn aku x kena..aku x pegi la..tp aku bkn pandai sgt math..cume x sedar diri n mls nk pegi..sono kawari(sbg ganti) aku tido kt bilik sementara kwn lain tgk cite wanted kat bilik aku..ape nk jd ngan aku..aku pun x tw..adeii..(bile ko nk bgun danial oiii!!!!)

Saturday, April 11, 2009

kyou wa ahad desyone.....

biasela..hari ahad...sume lmbat..bgun lmbat, mkn lmbat, wat kje lmbat..everythin' la kireny..tp..aku ngan rummate aku n apih..brtekad nk jogging pg tadi..so..kami pakse mate yg cm da kne gam ni, bsuh muke ala kadar, pkai kasut..n trus tawaf pdg kt um tu...senak jgk perut aku ngan asid laktik..lme x jogging..wan lak wat muke dono je disebabkn beliau sememangny long-distance runner..stakat pdg um tu biase la kot..aku ngan apih ni da sakit perut..tp tabah jgk la nk abis kn tawaf tu..so..akhirny abis la jgk...pastu kitorang pun g shokudo n mkn mnasik lemak + teh tarik..smbil cakap2 psal seikatsu kt aaj..n jgk virus yg kian menular di aaj..adei..blk dr sarapan tu..aku blk bilik dan wat jumbi nk bsuh bju ngan rummate...ahaha...kokode owari ni shimasu..aku nk bce eyeshield21...ehehehehehe.....

hajimemashite.....

fes time aku mem'blog'kn diri nih ke dunia xde sempadan nih...
これって、このボーダーレスの世界に、自分をブローグさせるのは初めてです。

hmm..what shud i write here???
何を書きすべきですか。。

let me think of it..
考えさせていただきたいのです。。